De Onderneming

Uw voorbeeldkalender
1927

Trossen los…

Trossen los…

Het succesverhaal van ons bedrijf begint met de oprichting van boekdrukkerij B. C. Heye & Co. in 1927. In het begin maken we catalogi, tijdschriften en formulieren voor bedrijven en overheidsinstellingen.

1937

Uitvinding van de 3-maandskalender

Uitvinding van de 3-maandskalender

Unterweser Reederei AG Bremen wil een kalender die anders is dan alle bestaande kalenders. Onze medewerkers ontwikkelen de wandkalender die voortaan de geschiedenis van ons bedrijf zal bepalen, de eerste 3-maandskalender. Drie maanden in één oogopslag met alle belangrijke informatie erbij en bovendien eenvoudig aan de wand te bevestigen en goed leesbaar – ook van grotere afstand. De nieuwe meermaandskalender is niet alleen

1949

Volle kracht vooruit

Volle kracht vooruit

De scheepvaartkalender, zoals de 3-maandskalender nu heet, wordt al snel een doorslaand succes. De praktische wandkalender met 3-maandsoverzicht en reclameboodschap in groot formaat wordt ook voor andere bedrijfstakken interessant, onder meer voor de transportsector.

1958

Kalenders, kalenders, kalenders

Kalenders, kalenders, kalenders

Wij blijven onze uitvinding ontwikkelen en brengen eind jaren vijftig andere formaten en uitvoeringen van de oorspronkelijke 3-maandskalender op de markt.

1967

Het kind moet een naam krijgen: terminic!

Het kind moet een naam krijgen: terminic!

De Bremer scheepvaartkalender is allang een wereldwijd gewaardeerd planningsinstrument en reclamemiddel geworden. En de begin jaren zestig ingevoerde productnaam terminic is inmiddels synoniem voor hoogwaardige 3-maandskalenders. Daarom laten wij de naam terminic als internationaal gedeponeerd merk registreren.

1987

Van de Bremer scheepvaartkalender naar een wereldwijd succesvol assortiment reclamekalenders

Van de Bremer scheepvaartkalender naar een wereldwijd succesvol assortiment reclamekalenders

Naast 3-maandskalenders in verschillende uitvoeringen brengen wij de 4-maandskalender op de markt, met een nog langere planningsperiode van 4 maanden in één oogopslag. Onze brede portefeuille en de steeds sterkere concentratie op de productie van reclamekalenders met meermaandsoverzicht maken ons tot een van de leidende kalenderproducenten in Europa.

1993

Familiebedrijf

Familiebedrijf

Wolfgang Rolla du Rosey neemt als nieuwe directeur het bedrijf over van zijn schoonvader Rolf Ilg.

1994

6 maanden in één oogopslag

6 maanden in één oogopslag

Om onze klanten een nog langere planningsperiode en een prominente plaats voor hun reclameboodschap te bieden, beginnen wij met de productie van de 6-maandskalender in groot formaat met een overzicht van een half jaar.

2000

Het millennium – oprichting van terminic GmbH

Het millennium – oprichting van terminic GmbH

Met grote stappen treden wij het nieuwe millennium binnen en vernoemen ons bedrijf naar ons succesproduct, de terminic maandkalender. B. C. Heye & Co. wordt terminic GmbH.

2002

Uitbreiding van de portefeuille reclamekalenders

Uitbreiding van de portefeuille reclamekalenders

Net als de 4-maandskalenders past ook de nieuw in ons assortiment opgenomen 5-maandskalender zich perfect aan de vraag naar nog meer planningszekerheid en nog verder vooruitkijken aan.

2008

Locatie 1A verhuizing naar industrieterrein A1-Hansalinie

Locatie 1A verhuizing naar industrieterrein A1-Hansalinie

We groeien en hebben meer ruimte nodig, voor onszelf en onze kalenders. Op onze nieuwe locatie in Bremen vervaardigen wij de terminic reclamekalenders voortaan jaarlijks in een miljoenenoplage en altijd met de grootste ambachtelijke zorg, volgens gecertificeerde kwaliteitsnormen en in duurzame productie. En dat alles vanzelfsprekend afgestemd op de speciale wensen van onze klanten.

2009

Gecertificeerd drukken van de terminic reclamekalenders volgens PSO

Gecertificeerd drukken van de terminic reclamekalenders volgens PSO

Als eerste echte kalenderproducent zijn wij sinds 2009 speciaal voor de bijzonder hoogwaardige kartondruk gecertificeerd volgens ISO 12647 processtandaard offsetdruk (PSO). Wij drukken standaard in raster 100 uit de Euroschaal. Zo garanderen wij onze klanten altijd de best mogelijke kwaliteit voor het drukken van hun reclamekalenders. Onze maandkalenders overtuigen met hun hoge en gelijkblijvende kleurkwaliteit van het ontwerp en het genereren van de gegevens tot de kant-en-klare gedrukte kalender.

2009

Duurzaamheid in de kalenderproductie

Duurzaamheid in de kalenderproductie

In 2009 zijn wij ook de eersten die hun kalenderproductie omschakelen op het gebruik van uitsluitend FSC®-gecertificeerd papier en karton uit duurzame bosbouw. terminic reclamekalenders zijn FSC®-gecertificeerd (FSC®-C014980) en FSC® Mix-gecertificeerd (GFA-COC-00819).

2010

Betrouwbare partner voor logistiek en verzending

Betrouwbare partner voor logistiek en verzending

De douane beschouwt ons als bijzonder betrouwbaar: terminic heeft daarom de status van Geautoriseerde Marktdeelnemer (Authorised Economic Operator – AEO) gekregen. Uw voordeel is dat onze maandkalenders zo nog sneller aankomen op hun bestemming: uw klanten, zakenpartners en vestigingen overal ter wereld.

2011

Drie in één klap

Drie in één klap

Wij breiden ons assortiment kalenders uit en produceren vanaf nu naast wandkalenders met meermaandsoverzicht ook twee tafelkalender-modellen (de tentkalender focus en de tafeldwarskalenders mega 1 en mega 2 met veel ruimte voor notities en afspraken) en posterkalenders met meerjarenplanning en panorama-reclameoppervlakte.

2012

Mineraalolievrije maandkalenders

Mineraalolievrije maandkalenders

Voor het drukken van de terminic reclamekalenders gebruiken wij uitsluitend mineraalolievrije inkt. Bovendien voeren wij sinds 2012 het logo IPA reduced, omdat wij bij het drukken het gebruik van alcohol tot een absoluut minimum beperken om het milieu niet onnodig te belasten.

2012

Individuele kalenders op maat

Individuele kalenders op maat

Dankzij onze jarenlange competentie in kalenders kunnen wij onze klanten een indrukwekkend assortiment aan kalendermodellen, -formaten en -uitvoeringen bieden. De unieke verscheidenheid aan talen en de diverse ontwerp- en veredelingsmogelijkheden maken onze maandkalenders tot het perfecte reclamemiddel. Sinds dit jaar vervaardigen wij onze reclamekalenders ook compleet individueel in het corporate design van onze klanten. De ontwerpmogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt.

2013

De derde generatie

De derde generatie

Wij zetten onze jarenlange traditie als familiebedrijf voort: Huschke Rolla du Rosey, de oudste zoon van terminic-directeur Wolfgang Rolla du Rosey, treedt tot het bedrijf toe en komt begin 2013 ons verkoopteam versterken.

2014

Kalender klimaatneutraal

Kalender klimaatneutraal

Door onze deelname aan het klimaatinitiatief van de druk- en mediaorganisaties verbinden wij ons ertoe bij de productie van onze maandkalenders CO2-emissies zoveel mogelijk te vermijden. Daarnaast bieden wij onze klanten aan hun reclamekalenders klimaatneutraal te produceren. Daartoe bepalen wij voor elke kalenderopdracht de speciale CO2-voetafdruk en compenseren wij de bij de kalenderproductie vrijkomende emissies voor 100% door certificaten van geschikte klimaatbeschermingsprojecten aan te kopen.

2014

Een boom voor Bremen

Een boom voor Bremen

Milieubescherming is niet alleen een mondiaal thema, maar begint in de eigen omgeving. En daar is iedereen zelf verantwoordelijk voor. Als eerste Bremer onderneming adopteren wij in 2014 bomen van het Bremer milieubedrijf. Zo maken wij de aanplant van nieuwe bomen langs de wegen en straten in de Bremer wijk Hemelingen mogelijk.

2014

De eerste mobiele 3-maandskalender

De eerste mobiele 3-maandskalender

In 1937 hebben wij de 3-maandskalender uitgevonden en nu zijn we ook de eersten die de 3-maandskalender “mobiel maken” en hem als app op smartphones en tablets zetten. Net als bij de gedrukte klassieker, de wandkalender, hechten wij ook bij de app veel waarde aan een duidelijke, overzichtelijke weergave van de

2014

GOGREEN – klimaatneutrale verzending met terminic

GOGREEN – klimaatneutrale verzending met terminic

Wij leven voor de bescherming van het klimaat en streven ernaar in de hele productieketen duurzaam en toekomstgericht te handelen. Daarom nemen wij deel aan het klimaatbeschermingsproject GOGREEN van de Deutsche Post en compenseren we broeikasgasemissies die door het vervoer van onze reclamekalenders ontstaan.

2015

Creatieve kalenders

Creatieve kalenders

Al vele jaren bieden wij onze klanten de veredelde kalendermodellen uit de super 2-reeks aan: wandkalenders met 3, 4 of zelfs 6 maanden in hoogwaardige display-afwerking. Nu gaan we nog een stapje verder en laten we zien hoe creatief kalenders kunnen zijn. In 2015 breiden wij ons aanbod uit met innovatieve veredelingstechnieken zoals stempelfoliedruk en lenticulaire druk, koudfolietransfer inclusief overdruk in de Euroschaal, buitengewone lakken en diverse foliecacheringen.

2015

Een maximum aan planningszekerheid en reclameruimte

Een maximum aan planningszekerheid en reclameruimte

… bieden onze nieuwe wandkalenders voor 2015: de ruimtebesparende 5-maandskalender super 1 Quintus, de 7-maandskalender super 1 SevenUp en ‘s werelds eerste 8-maandskalender, de super 103 octo. Voor dichtbij – steeds binnen handbereik op de werkplek – ontwikkelen wij de compacte tentkalender focus.

2016

Kalenderkwaliteit PSOaktiv

Kalenderkwaliteit PSOaktiv

Naast onze certificering volgens processtandaard offsetdruk (ISO 12647) controleren wij onze kwaliteit, procesveiligheid en naleving van de normen sinds 2016 ook per kwartaal met de aanvullende module PSOaktiv.

2016

Reclamekalender voor de hele wereld

Reclamekalender voor de hele wereld

De talendiversiteit van de calendaria voor onze terminic maandkalenders is uniek: inmiddels zijn standaard meer dan 35 talen en talencombinaties voor onze 3-, 4-, 5- en 6-maandskalenders verkrijgbaar. Wij versturen onze reclamekalenders over de hele wereld, uiteraard tegen een optimaal portotarief en desgewenst individueel verpakt. Zo zorgen wij ervoor dat onze reclamekalenders overal ter wereld altijd goed aankomen en niet “blijven steken”.

2017

terminic is drukker van het jaar

terminic is drukker van het jaar

De lezers van het branchetijdschrift ‘Druck & Medien‘ kiezen Wolfgang Rolla du Rosey tot ‘drukker van het jaar 2017‘. Degenen die hun stem hebben uitgebracht, waarderen vooral de volgende punten: “Hoge kwaliteit van de producten, innovatief denken en de duurzaamheid van een traditioneel product.”
Ook Huschke Rolla du Rosey, salesmanager bij terminic, kan tevreden zijn: hij wordt in de categorie ‘jonge wilden‘ met de eerste plaats onderscheiden. Lezers stemmen op hem vanwege zijn creativiteit, de inbreng van nieuwe ideeën en zijn “uitstekende omgang met klanten”.
Wij zijn erg blij met deze twee prijzen.

2018

De tafelkalenderfamilie krijgt uitbreiding

De tafelkalenderfamilie krijgt uitbreiding

Wij breiden ons kalenderassortiment uit met de tafelplanner Quadro. Deze tafelkalender is onze praktische staande bureaukalender van stevig karton met een ruim overzicht over 4 maanden. De kalender biedt veel ruimte voor reclame aan de bovenkant en op de reclamestrook en bovendien op de gehele achterkant. Gemaakt met de grootst mogelijke kwaliteitszorg, zoals alle reclamekalenders van de firma terminic.

2020

Twee zijn beter dan één

Twee zijn beter dan één

Begin 2020 treedt Huschke Rolla du Rosey toe tot terminic GmbH als gemeenschappelijke directeur. Samen met zijn vader Wolfgang Rolla du Rosey heeft hij de toekomst in het vizier en zal  hij blijven zorgen voor het grootste vakmanschap in de productie van hoogwaardige promotionele kalenders.

2020

Geef me HiFive!

Geef me HiFive!

De kalenderfamilie van terminic groeit weer; met een hoogte van iets minder dan een meter, een gewicht van ongeveer 350 gram en zijn 4 reclamestroken is de 5-maandenkalender Super 1 HiFive net zo ruimtebesparend als een 4-maandskalender. Dankzij het tweedelige onderste kalenderblok hebben klanten 3 opeenvolgende maanden in het zicht. Naast een vorige maand en de huidige maand biedt de nieuwe reclamekalender het ideale 5- maandenoverzicht.

3000

To be continued

DOWNLOAD NU TERMINIC 3-MAANDSKALENDER APP!

Analoge hoogtepunten in digitale vorm! Download de eerste 3-maandskalender app en gebruik de kalenderklassieker op uw smartphone. Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op via app@terminic.eu.